Ρόδη Κράτσα: Σε συνεργασία με την κυβέρνηση, τους δήμους και τους τουριστικούς φορείς κτίζουμε το μέλλον του τουρισμού μας

Τους βασικούς άξονες μιας ισόρροπης τουριστικής ανάπτυξης για την επόμενη τουριστική χρονιά αλλά και μεσοπρόθεσμα, όπως και τις πολιτικές κατευθύνσεις του Υπουργείου Τουρισμού και της κυβέρνησης συζητήσαμε με την Υπουργό Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Ράπτη, παρουσία της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου και του Γ.Γ. του Οργανισμού Δημήτρη Φραγκάκη.

Συζητήσαμε για την μελέτη στρατηγικής βιώσιμου τουρισμού την οποία εκπονεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων με δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, για την τρέχουσα τουριστική περίοδο στα Ιόνια Νησιά, τις νέες προκλήσεις και τις διεθνείς συνθήκες που διαμορφώνονται οι οποίες επιβάλλουν ένα ανταγωνιστικότερο και ποιοτικότερο τουριστικό προϊόν, βασισμένο σε έναν σχεδιασμό και μια νέα στρατηγική και να προσβλέπει στην βιωσιμότητα και την αειφορία, προβάλλοντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου μας.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αναγνώρισε πως πρώτη η Περιφέρεια Ιονίων Νησιών, με Περιφερειάρχη την κ. Ρόδη Κράτσα, σχεδιάζει την μακροπρόθεσμη προοπτική του τουρισμού και εκπονεί μελέτη Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, που σκοπό έχει να μελετηθούν εκείνα τα εργαλεία, οι δράσεις, οι δομές και οι μεταρρυθμίσεις για ένα τουρισμό με μέλλον και ποικίλες ευκαιρίες για όλους.

Ιδιαίτερα αναδείχθηκαν οι πρωτοβουλίες εξωστρέφειας μας με θετικά αποτελέσματα στον τουρισμό όπως η δυναμική εξέλιξη του Ionian Film Office, το άνοιγμα στον Αραβικό κόσμο και η επιτυχής συνεργασία με την Fraport για το άνοιγμα της νέας αεροπορικής σύνδεσης Κέρκυρα-Dubai.